Mekaniska Lås


Mekanisk låsning är en metod för att säkra dörrar och andra ingångar genom användning av traditionella låsmekanismer utan elektroniska komponenter. Det är en beprövad och pålitlig metod för att skydda ditt hem, företag eller andra egendomar.

Mekaniska låsningssystem består av olika komponenter som samverkar för att säkerställa att endast auktoriserade personer kan komma in. En vanlig mekanisk låsanordning är en cylinderlås, som består av en nyckel, en cylinder och en låskolv. När rätt nyckel sätts in och vrids, matchas stift eller stiftsats i cylindern med rätt positioner i låskolven, vilket gör det möjligt att öppna låset.

Fördelen med mekanisk låsning är dess enkelhet och pålitlighet. Mekaniska lås är vanligtvis robusta och tåliga, och de kräver inte externa strömkällor eller elektronik för att fungera. Det gör dem tillförlitliga även under strömavbrott eller tekniska problem.

Mekaniska lås kan också vara försedda med extra säkerhetsfunktioner som försvårar obehörig åtkomst. Till exempel kan det finnas patenterade nyckelsystem som gör att endast auktoriserade personer kan kopiera nycklar eller högsäkerhetslås med förstärkta cylindrar och mekanismer för att motstå inbrottsförsök.

Leverantörer

Assa Abloy

Läs mer

Dormakaba

Läs mer

Europacylinder

Läs mer